• Testovanie pohybových predpokladov žiakov

          • Dňa 27. októbra sa naša školská telocvičňa premenila na testovacie stredisko pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníka. Cieľom tohto projektu je zistiť stav pohybových predpokladov dieťaťa, nasmerovať deti na športy, v ktorých môžu uplatniť vrodené predpoklady. A tak v tento deň padali v našej telocvični občas aj výkony hodné olympiády. Člnkový beh, beep test, vlajková naháňačka, skok do diaľky sú len zlomkom toho, čo decká poctivo a svedomito v tento deň odcvičili. Určite si na nás spomenuli, keď ich pri smiechu či chôdzi boleli všetky svaly. Športová atmosféra bola veselá, o tom Vás presvedčia úsmevy na fotografiách. Do fotogalérie bol pridaný nový album Testovanie pohybových predpokladov.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Každý štvrtý októbrový pondelok sa od roku 1999 slávi po celom svete Medzinárodný deň školských knižníc. Tento rok to nebolo inak. Naša školská knižnica privítala na svojej oslave veľký počet záujemcov, čitateľov i nečitateľov. Potešila nás aj návšteva mládencov z 2. stupňa, ktorí sa s radosťou zapájali do všetkých aktivít. Pripravené bolo dramatizované čítanie z najpožičiavanejšej knihy Harry Potter, filmové spracovanie druhej najobľúbenejšej knihy Denník odvážneho bojka i hranie spoločenských hier. Pretože naša knižnica je miesto na čítanie, dobrý "pokec", ale aj spoločné trávenie voľného času. Oslava to bola parádna, nechýbal ani perníkový koláč. Tohtoročnou témou národných osláv školských knižníc bolo: Ako máme radi našu školskú knižnicu. A nie je to lož, že my tu našu máme skutočne radi. Keď sme sa našich verných čitateľov alebo len navštevovateľov opýtali, či majú našu školskú knižnicu radi, dostali sme nádhernú odpoveď. Náš Timo M. povedal: „Veľmi, cítim sa tu ako doma.“ A tak Vám pripomíname, že naša knižnica je pre Vás otvorená každý deň školského roka, nielen v ten medzinárodný. Poďme sa v nej spolu cítiť ako doma. Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň školských knižníc.

          • Predškoláci v škole

          • Najstarší žiaci tunajšej materskej školy, desiati predškoláci, využili  možnosť navštíviť miestnu základnú školu, aby sa  bližšie zoznámili s prostredím, za ktoré onedlho vymenia svoju škôlku. Prváci, ktorí ešte nedávno, sami navštevovali  MŠ netrpezlivo očakávali svojich mladších kamarátov, aby spolu zažili vyučovaciu hodinu. Prvé stretnutie bolo na hodine telesnej výchovy, kde sa stretli triedy 1. A , 1. B a ich hostia. Deti sa medzi sebou zvítali a spolu si zahrali hry a zacvičili. Hra Molekuly preverila ich matematické schopnosti, hra Semafor pozornosť a fyzickú zdatnosť a hra Farby zase určovanie farieb a vytrvalosť. Vyučovacia hodina sa deťom zdala byť veľmi krátka. Ubehla ako voda. Už sa tešíme na ďalšiu, keď sa prváci predvedú pred tabuľou. Sladká bodka od bývalých učiteliek MŠ pre prvákov ukončila spoločné stretnutie.

          • Olympiáda SJL

          • Dňa 13. 10. 2022 sa žiaci (ak by sme chceli byť presní, tak by sme napísali žiačky J) 8. a 9. ročníka zúčastnili na jednej z najpopulárnejších olympiád – Olympiáde zo slovenského jazyka a literatúry. Odvážlivcov bolo hojne, až 5 (slovom päť) dievčat: Simona Kolarčiková, Ema Mušinská, Nina Patriková, Sofia Sosová a Lenka Vargová. Dievčatá si preverili svoje vedomosti a schopnosti hneď v troch disciplínach, a to: online test, slohová časť – tvorba textu a rečnícka časť.  Test bol písaný v odbornej učebni informatiky. Žiačky sa riadne zapotili. Najviac sa natrápili pri otázke so skloňovaním. No po chvíli uvažovania sa im zadanie podarilo vylúštiť. Po dokončení testu sa stretli v knižnici, kde si „dali“ malú prestávku a zhodli sa, že to bolo ľahké (ako vždy J). Po oddychovej prestávke prešli na slohovú časť. Dostali zadanie, podľa ktorého mali napísať článok do školského časopisu. Po tridsiatich minútach ťukania si perami po hlave, čo-to napísali. Z tejto časti mali najlepšie pocity. Poslednou disciplínou sa stal rečnícky prejav, v ktorom sa pokúšali agitačne ponúknuť potenciálnym obyvateľom voľné bydliská v ľubovoľnej obci. Dievčatá boli veľmi kreatívne. Pri prednášaní sa snažili nerobiť zbytočné chyby, ale nervozita urobila svoje... Po skončení školského kola odovzdala hodnotiaca komisia výsledky organizátorovi, ktorý ich prepočítal a následne boli zverejnení úspešní riešitelia školského kola, tzn. tí, ktorí dosiahli aspoň 40 bodov z max. možného počtu 55 bodov. V tohtoročnom ročníku OSJL sa to podarilo dvom žiačkam, a to Simone Kolarčikovej a Nine Patrikovej. Z oboch dievčat máme veľkú radosť a už čoskoro sa dozvieme, ktorá z dvoch spomínaných nás bude reprezentovať v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 10. 11. 2022. Tešíme sa na ďalší ročník a  veríme, že sa pripojíte aj Vy – chlapci. Napísali: S. Kolarčiková + N. Patriková Do fotogalérie bol pridaný nový album OSJL.

          • V Drinove na Kerce

          • Po dlhšej prestávke a v novom šate sa v nedeľu 9. 10.  2022 konali folklórne slávnosti pod názvom V Drinove na Kerce. Srdečné pozvanie na folklórne slávnosti dostali aj žiačky Detského folklórneho súboru Drienka, ktorá na našej škole funguje ako záujmový útvar. Potešilo nás, že sme mohli prispieť spevom ľudových piesní, ktorými nás hrou na akordeón sprevádzal pán Jozef Petro. Svoje vystúpenie sme obohatili ľudovým tančekom. Tešíme sa, že sme mohli prispieť k príjemnej nálade, ktorá sa niesla celým popoludním. Do fotogalérie bol pridaný nový album V Drinove na Kerce.

          • Kde iní končia, Rišo pokračuje

          • Mnohí ho poznáte, my školáci veľmi dobre, veď je to náš Rišo. Rišo Hricko. Školu skončil už pred peknými pár rokmi, ale neraz nás príde pozrieť, len tak na na chvíľu "pokecať". A nezabudne povedať: "Treba niečo, prídem, v pohode." A príde. Aj v piatok bol. V škole sa nám nejako "prepadla" časť medzi školou a ihriskom, stojí tam voda, vzniká jazierko, slovom celé zle. Začali sme na tom pracovať, ťažká práca. Staré betónové dielce treba vybrať, očistiť, podsypať, vyrovnať, natiahnuť zatrávňovaciu fóliu, predĺžiť chodník. Viete, kde bol včera Rišo? A viete, kde je dnes? Máte pravdu. Je u nás, vo svojej škole. Opäť nám pomáha. Fajn chalan. Ďakujeme, Rišo.

          • Intervencia školskej psychologičky

          • Vážení rodičia, žiaci a Vaši blízki, o podporu našej školskej psychologičky môžete požiadať, kedykoľvek takú potrebu vnímate či už Vy, Vaše dieťa, Váš blízky. Dnešné situácie sú, žiaľ, ťažšie, zraňujúcejšie. Sú veľmi náročné pre celú rodinu a my tu chceme byť pre Vás, kedykoľvek budete cítiť, že by ste takúto pomoc potrebovali. Stretnutia môžu mať rôznu podobu: telefonát, online telefonát (Discord), výmena odkazov, e-mailov. Psychologická podpora je dôverná. A v prípade žiaka nikto okrem zákonného zástupcu nevie, že sa uskutočňuje. Je len na Vašom rozhodnutí, či ju využijete, je Vaším právom takúto podporu kedykoľvek ukončiť bez vysvetlenia. Na stretnutí sa môžu zúčastniť aj rodinní členovia (jeden alebo viacerí), ak si to žiak želá. Podporu môže využiť aj zákonný zástupca samostatne. Viac v sekcii Školský psychológ. Sme tu pre Vás.

    • Kontakty

      • Základná škola
      • Správca obsahu: zsdrienov@gmail.com
      • 0911 918 948 alebo +421 51 793 13 05 (základná škola) 0902 807 457 (školská jedáleň) 0902 518 952 (školský klub detí)
      • Nám. kpt. Nálepku 12 Drienov Slovakia
      • IČO: 37876848
      • DIČ: 2021670101
      • Školské stravovanie: SK29 0200 0000 0016 4170 0757 - VÚB
      • ŠKD: SK81 0200 0000 0016 6355 6055 - VÚB
      • Darovací účet: SK86 0200 0000 0016 6355 9651 - VÚB
      • Účet RZ: SK88 0900 0000 0050 4957 3494 - SLSP
      • GDPR: zodpovedna.osoba.zsdrienov@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje